Kutak za učenike

Aranđelovac

Svi projekti

120.000 RSD

70.000 RSD

50.000 RSD

opis projekta

Kutak za učenike

Neformalna grupa "Mladi nastavnici" sačinjena od zaposlenih u OŠ "Ilija Garašanin" iz Aranđelovca realizovala je projekat "Kutak za učenike" koji je za cilj imao uređenje prostora u kojem će učenici moći neometano da pohađaju vannastavne aktivnosti (sekcije, dodatnu i dopunsku nastavu, sastanke učeničkih organizacija). 

Ova škola ima oko 460 učenika, a prostorni kapaciteti su ograničeni, pa su učenici i nastavnici često bili prinuđeni da  traže slobodnu učionicu  ili da održavaju subotom ove aktivnosti. To je dovodilo do osipanja broja učenika koji pohađaju vannastavne aktivnosti, posebno onih koji u školu dolaze iz ruralnih krajeva, zbog neredovnih linija prevoza vikendom. 

Putem ovog projekta adaptirana je prostorija škole od 15 m2 koja je ranije služila kao magacin. 

Najpre su izbijena i postavljena vrata iz hodnika (jedini ulaz do tada je bio iz jedne od učionica), obrađen je štok, izolovani, gletovani i okrečeni zidovi i postavljen laminat i prateća oprema (ugaonici, lajsne). Nakon toga izrađen je i postavljen novi nameštaj: 2 stola, 4 stolice, 2 klupe, 2 police i 3 panoa. 

"Kutak" su ukrasili učenici zimskim dekoracijama i na panoe postavili informacije o projektima i programima u koje je škola trenutno uključena. Posebna namena "Kutka" je da u njemu članovi novinarske sekcije izdaju školske novine i na taj način obaveštavaju učenike i javnost o dešavanjima u školi. 

Mladi nastavnici

neformalna grupa
Aranđelovac
urbana sredina
Obrazovanje
Prostor

lokacija realizacije

Podelite sa prijateljima

Pogledajte slične projekte