USAID

Vesti

Konkurs je otvoren do 28. februara 2019. godine u ponoć, a u Aranđelovcu do 7. marta u ponoć.

Konurs je otvoren do 10.11.2017. godine u ponoć. Konkurs je otvoren za sve grupe od minimalno 5 mladih sa teritorije opština Vlasotince, Prijepolje, Obrenovac i Aranđelovac.

Rok za prijave je 20.9.2017. godine u ponoć.

Konkurs je otvoren do 20.9.2017. u ponoć.

Na konkurs se mogu javiti formalne i neformalne grupe mladih od 15 do 30 godina (minimum pet mladih) koji žive na teritoriji opštine Vladičin Han. Rok za prijavu je 15.9.2017.

Udruženje Veles - Vladičin Han u saradnji sa Fondacijom Ana i Vlade Divac i Opštinom Vladičin Han, uz podršku Balkanskog fonda za demokratiju, poziva sve zainteresovane mlade sa teritorije opštine Vladičin Han da se do 20.8.2017. prijave za članove odbora Divac omladinskog fonda.

Fondacija Ana i Vlade Divac uz podršku Američke agencije za međunarodni razvoj organizuje konferenciju “Mladi se pitaju - Divac omladinski fondovi” na kojoj će biti predstavljeni rezultati Divac omladinskih fondova u 11 opština i gradova u Srbiji. Konferencija će se održati u petak, 17. marta 2017. godine, od 11 do 15 časova, u Mikser House-u u Karađorđevoj 46 u Beogradu.

Na danas održanom okruglom stolu „Uloga mladih u privredi Srbije“ Fondacija Ana i Vlade Divac predstavila je rezultate istraživanja „Ekonomska uključenost mladih u Srbiji“ sprovedenog u okviru projekta „Mreža omladinskih fondova Zapadnog Balkana i Turske“ koji fondacija realizuje u Srbiji uz finansijsku podršku Evropske komisije.

U sredu, 7. decembra u Vladičinom Hanu prvi put je organizovan "DobroČiniti" događaj tokom kojeg su prikupljena sredstva za tri inicijative: oslikavanje dečijeg dispanzera u Vladičinom Hanu, renoviranje dečijeg igrališta u Vrtiću Pčelica u Vladičinom Hanu, opremanje multimedijalne učionice koju će koristiti učenici Osnovne Škole Sveti Sava u Vladičinom Hanu. Ukupan prikupljeni iznos je 220.500 dinara.

Fondacija Ana i Vlade Divac u saradnji sa Opštinom Kuršumlija i Gradom Užice organizuje Divac Ideja Forume, jednodevni događaj na kojem formalne i neformalne grupe mladih mogu svoje ideje razviti u projekte uz podršku članova odbora Divac omladinskog fonda i dobiti finansijsku podršku za realizaciju inovativnih omladinskih projekata koji rešavaju probleme mladih u lokalnoj zajednici.

Strana:  1 od 2